Buna! Detin un teren intre 2 rauri. As vrea sa plantez ceva pe el sa nu mai stea in paragina. Ce as putea planta tinand cont ca este inundabil, doar ca inundatiile sunt foarte rare, dar posibile. Va multumesc!

legume
Posted 11 October 2014 - 10:59 AM
Posted 29 November 2014 - 12:30 PM
Eu as recomanda culturi care iubesc un regim hidric mai accentuat.Adica vinete sau varza, ca la acestea va fi un mare avantaj faptul ca aveti nu unul, ci doua rauri de unde sa trageti apa. Acum, daca se va inunda, desigur ca nu este de dorit, dar mai salvati ceva daca se retrag apele repejor. Alti legumicultori si-ar dori sa aiba un asemenea avantaj, adica o sursa asa bogata de apa. La aceste culturi puteti folosi instalatie de irigare prin aspersie, care nu e o investitie scumpa, undeva la 4000 - 5000 lei de inceput, adica o motopompa pe benzina si o instalatie de 100 m cu 9 aspersoare pe care sa o mutati din cand in cand (nu stiu de cat teren e vorba). La vinete merge si instalatia de picurare, dar nu la varza, asa ca daca le puneti pe amandoua, as recomanda aspersia aripa de ploaie. Si va recomand sa puneti mai multe culturi, ca e mai sigur. Daca una merge prost intrun an, alta sau altele, merg bine. Instalatii de irigare si seminte, dar si informatii, gasiti la noi. Dati un search cu google la Agroleg Varo.
Guest_Robertcen_*
Posted 15 December 2014 - 12:21 AM
Guest_Robertcen_*
Posted 15 December 2014 - 12:29 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users