Baltata Romaneasca este rasa mixta,carne-lapte,fiind apreciata si de crescatorii straini cate fac achizitii de vitei pt. ingrasat.Metisii obtinuti prin incrucisarea vacilor BR cu rase de carne specializate(in special CH),au rezultate f. bune (din literatura de specialitate si experienta proprie).Nu sunt in masura sa-mi "dau cu parerea" despre cine poate fi primit sau nu in ASOCIATIE.Personal am incercat doar sa impulsionez cumva lucrurile,fara sa incerc sa-mi asum responsabilitati sau prerogative.Consider ca o ASOCIATIE a crescatorilor de vaci de carne,la nivel national ,fara d-na NINA H.,dl.PRODANIUC si dl.COSMIN nu prea are sorti de izbanda.Trebuie sa hotaram in ce judet inregistram asociatia si cred in continuare ca inregistrarea juridica este cel mai important lucru(si cel mai greu).Din ce am vazut pana acum s-ar parea ca cei mai numerosi suntem cei din SV.,dar ma gandesc ca pt. adi costin sau d-na nina ese greu sau f. greu sa vina la sv pt. constituire.Cosmin are dreptate ca nu va fi neaparat nevoie sa ne intalnm f. des,dar totusi va trebui sa o facem,cel putin pt. inceput.Oricat de greu este nu trebuie sa renuntam, pt. ca altfel nu vom fi luati in seama si nu vom fi sprijiniti.
Sunt de acord ca trebuie realizata si constituirea juridica.
Din punctul meu de vedere este putin important in ce judet va fi constituita.
Eu insa cred ca cel mai dificil va fi gasirea metodelor si intrumentelor de actiune necesara pentru a duce activitatea ASOCIATIEI in zona in care fiecare crescator poate sa obtina avantaje serioase.
Asociatii sunt foarte multe. Si planuri guvernamentale am vazut ...o multime.
De multe ori la noi in tara, dupa inflacarare si discutii, se iau hotarari... dar nu se mai gasesc caile concrete de actiune, pentru atingerea obiectivelor. Nu e vorba de vointa..e vorba de A STI CUM....
Eu sustin propunerea de constituire la Suceava. Cred ca toti cei care am participat la discutii vor fi de acord sa continuie activitatea, sa sustina aceasta organizatie, sub aceasta formula juridica.
Doresc inca o data sa subliniez care sunt cele mai importante probleme pe care le vom avea de rezolvat.
1 Sistemul de inregistrare a membrilor. Situatia lor, inclusiv animale de vanzare
2. Sistemul de comunicare intre noi.
3. Sistemu de luare a deciziilor
4. Sistemul de colaborare in privinta desfacerii.
Aceste 4 chestiuni se impun a fi rezolvate prin intermediul mijlocelor electronice de comunicare. Internet si baze de date. Chiar daca la nivel local anumite persoane vor avea datoria sa transmita mesajul si sa comunice telefonic cu anumiti membri care nu acceseaza internetul, mijloacele informatice raman cele mai putin costisitoare, mai rapide si mai eficiente metode de a colabora.
Pe langa faptul ca in timpul intalnirilor fata in fata in fata se pot rezolva foarte putine probleme, aceste impun cheltuieli de deplasare si efort prea mari pt a fi eficiente.
Banii economisiti din evitarea deplasarilor, stransi de la membri, ii putem utiliza pt a plati un informatician sa ne faca o baza de date pt membri si animale, cu sistem de CONTROL OFICIAL si ce ne mai trebuie, etc
4. Sistemul de colaborare in privinta cresterii valorii animalelor detinute.
De asta mi se parea normal sa inchegam niste idei si apoi sa trecem la cheltuit bani.
ASCIATIA are de raspun fiecarui membru, caruia i se cere sa plateasca cotizatia la urmatoarea intrebare:
Ce imi oferi contra banilor pe care ii platesc?
Eu unul nu sunt dispus sa platesc nimanui, niciodata bani, fara sa stiu cu ce ma avantajeaza asocierea si fara sa stiu cum se va pune in aplicare sistemul .....
Astea sunt obiectivele asociatiei si daca nu suntem in stare sa le identificam si sa le punem pe hartie inainte sa mergem la Judecatorie, precum si s gasim acele mijloace prin care le putem atinge, nu stiu de ce as putea crede ca lucrurile vor sta altfel dupa constituire.
Ce se rezolva prin inregistrarea juridica este doar dreptul de a reprezenta ASOCIATIA in fata autoritatilor, de a cere beneficii. Dar asta nu implica si gasirea solutiilor de colaborare intre noi.
Eu acord tot spijinul meu dlui Director Grigorean. Din punctul meu de vedere partea formala e ca si realizata (depasita).
Acum daca si restul membrilor sunt de acord, as vrea ca dlui sa coordoneze activitatea, astfel incat sa ne atingem obiectivele si sa vedem cum contribuim fiecare.
Mai vreau sa precizez ca d-na Nina lucreaza deja la pagina web. Deci am putea sa o numim Director servicii online.
Asta desigur pana la alegeri. Care sper sa fie online.