buna ziua,
tin evidenta contabia la un ong (un centru de copii cu dizabilitati), care pentru a se autofinante a decis sa cultive rosii intr-o sera. nu am experienta in acest domeniu si as dori sa ma ajutati cu informatii referitoare la documentele ce trebuie intocmite la recoltare si continutul acestora.am nevoie de certificat fito-sanitar la lot recoltat sau ceva de genul asta?
va rog orice informatie este bine venita.
multumesc.
Page 1 of 1
documente productia de rosii
Posted 17 August 2010 - 12:20 AM
cvasile, on 28 July 2010 - 05:26 PM, said:
buna ziua,
tin evidenta contabia la un ong (un centru de copii cu dizabilitati), care pentru a se autofinante a decis sa cultive rosii intr-o sera. nu am experienta in acest domeniu si as dori sa ma ajutati cu informatii referitoare la documentele ce trebuie intocmite la recoltare si continutul acestora.am nevoie de certificat fito-sanitar la lot recoltat sau ceva de genul asta?
multumesc.
multumesc.
Buna ziua,
Certificat fito-sanitar la lot recoltat nu este necesar cu siguranta in cazul in care doriti distributia produselor pe piata din Romania. Certificatul fito-sanitar este necesar in cazul exportului tomatelor. Cu privire la acte cred ca un certificat de producator pe care il puteti ridica de la primaria de pe raza careia va desfasurati activitatea este suficient. Veti avea nevoie de acesta si in cazul transportului marfii. Poate si un aviz de insotire a marfii.
Certificatul sau pasaportul fito-sanitar este totusi necesar la achizitionarea semintelor. De aceea recomand numai cumpararea semintelor de calitate, cu pasaport fitosanitar pe spate, sigilate, valabile.
Reprezint site-ul www.seminteplante.ro, magazin virtual de seminte profesionale de legume. Va stam la dispozitie cu seminte de tomate certificate, tehnologii de producere, ingrasaminte si alte detalii despre soiurile distribuite de noi.
Cu stima,
Bogdan Silviu
www.seminteplante.ro
office@seminteplante.ro
Page 1 of 1

Sign In
Register
Help

MultiQuote